Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

6

Utlysning: Innovasjonsprosjekt i næringslivet 2024

Formålet med denne utlysningen fra Forskningsrådet er å støtte bedrifter som sammen med partnere ønsker å gjennomføre et prosjekt som omfatter forskingsbasert innovasjon og demonstrasjon av ny teknologi i næringslivet.

Prosjektene skal føre til samfunnsøkonomiske gevinster ved at ny kunnskap og nye løsninger fra prosjektet blir tilgjengelige for flere. Næringslivet har en nøkkelrolle i arbeidet med å realisere en bærekraftig fremtid. Styrket konkurransekraft og innovasjonsevne er også viktig for å løse store samfunnsutfordringer og for å utvikle flere verdiskapende og bærekraftige næringer. Vi vil finansiere prosjekter som kan styrke eksisterende næringsliv og danne grunnlag for nytt.


Om utlysningen

Utlysningen er rettet mot bedrifter, og midlene skal gå til innovasjonsprosjekter med omfattende innhold av industriell forskning (IF) og/eller eksperimentell utvikling (EU).

De forventede resultatene kan være et nytt produkt, en ny tjeneste, en ny produksjonsprosess eller en ny måte å levere produkter og tjenester på. Også vesentlige forbedringer, eller nye egenskaper ved eksisterende produkter, tjenester eller prosesser hos bedriftene, kan være et resultat.

Vi vil støtte bedrifter som ønsker å investere i FoU som kan bidra til bærekraftige innovasjoner og verdiskaping. Forskningsrådet ønsker å støtte bedrifter som går i front med forskningsbasert innovasjon som et middel for å nå FNs bærekraftsmål og som ser forretningsmuligheter i å nå disse målene.

Les mer om forskningsbasert innovasjon og bærekraftige innovasjoner på nettsiden.  Bærekraft og innovasjonsprosjekt i næringslivet (lenken åpnes i nytt vindu).

Forskningsrådet støtter prosjekter som har et omfang og en risikoprofil som tilsier at bedriftene ikke vil kunne gjennomføre prosjektet uten midler fra Forskningsrådet. Det vil si at støtten vår må være utløsende for å iverksette FoU-aktivitetene. Man kan tidligst starte aktivitetene i prosjektet 1. januar 2025.

Har bedriften også tenkt å sende søknad til SkatteFUNN for prosjektet? Dere finner mer informasjon her om denne muligheten og om forutsetningene for ordningen på nettsiden Insentiveffekt og kombinasjon av virkemidler (skattefunn.no).

Denne utlysningen stenger fredag 20. desember 2024 klokken 13:00.

Se også ofte stilte spørsmål om innovasjonsprosjekt i næringslivet.

Utlysningen finnes både på norsk og engelsk. Den norske utlysningsteksten er juridisk bindende.