Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

IMG 7621

Sommerhilsen fra klyngelederen

Fintech er den usynlige oljen i maskineriet – nå må vi jobbe for å bli mer SYNLIG!

Jeg håper du har hatt en fin sommerferie og fått ladet opp batteriene. Selv har jeg koblet av på hytten, passet høner, og kost meg på Norgesferie med familien. Det å reise land og strand rundt har minnet meg på hvor mange fantastiske steder og bedrifter vi har i landet.

Vi har mye å være stolte av i Norge. Turistnæringen vet dette og er gode på å markedsføre seg selv, særlig internasjonalt - her har vi noe å lære.

En viktig prioritering for klyngen i 2024 vil være synlighet – synlighet for klyngen og dens medlemmers arbeid, synlighet for viktigheten av fintech for landets politikere og beslutningstakere, og synlighet for norsk fintech internasjonalt.

Jeg har flere ganger uttalt meg i media og under Norway Fintech Festival om norsk fintechs overlegenhet på flere områder. Det hjelper imidlertid lite å ha den beste løsningen dersom «ingen» vet om den. Fintech er den usynlige oljen i maskineriet som får vår økonomiske hverdag til å gå rundt, men få tenker over viktigheten av denne teknologien. Ikke minst er det altfor lite fokus på det enorme uutnyttede potensialet for å eksportere norsk fintech.

Klyngen vil derfor fremover legge mer ressurser i å fremheve alle de innovative prosjektene, løsningene og samarbeidene som foregår i norsk fintech, og gjøre det vi kan for at politikerne også får dette med seg. Politisk bevissthet for fintech er en viktig bidragsyter til å lykkes bedre med eksport og internasjonalisering.

Som et ledd i arbeidet med å øke synligheten og fremme politisk bevissthet, inviterer vi deg til å møte oss under Arendalsuka 2024. Arrangementet «Fat & Happy: Vi må snakke om nye eksportnæringer» 13.august vil være en ypperlig arena for å sette fokus på eksport av norsk teknologi og vise hvordan vi kan gjøre teknologi og innovasjon til vår neste store eksportnæring.

Håper vi sees der!

- Bent H. Gjendem
Daglig leder i NCE Finance Innovation