Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

IMG 6780

Noria - Fintechselskap i full vekst!

Fintech Huben plassert på Media City Bergen, er en møteplass for innovatører, endringsskapere og entreprenører, og et senter for utforskning av unike ideer. NCE Finance Innovation har en visjon om å fremme et dynamisk og blomstrende fintech-økosystem.

Vi samler fintech-miljøet for å legge til rette for og skape meningsfulle forbindelser og samarbeid på prosjekter som former vår fremtid. Våre kontorlokaler skaper en arena for et mangfoldig og pulserende fintech-miljø. I Fintech Hub får du tilgang til infrastrukturen du trenger for å skalere din virksomhet. I dag har vi cirka 20 forskjellige selskaper sittende her hos oss.

Fintechselskapet Noria flyttet inn på Fintech Huben hos NCE Finance Innovation våren 2021 og har nå vokst ut. Samtidig som det er trist å se at gjengen fra Noria ikke skal sitte her lengre, er vi glad for at Huben stimulerer til vekst. Vi har derfor snakket med daglig leder og gründer av Noria, Hilda Beate Lygre, om deres erfaringer med å sitte tett på økosystemet her hos oss.

Aller først Hilda, hva er Norias visjon og ambisjon?

Ambisjonen vår da vi startet var å være et «go to» konsulenthus for Bank og finansbransjen. Vi var det første Konsulenthuset, som KUN jobbet med bank, finans og forsikring. Alle ansatte hos oss har kompetanse fra disse områdene. I startfasen hadde vi ingen konkrete tall på hvor mange vi skulle bli, men nå har vi blitt 24. Vi har nå også fått et eget fast utviklingsteam for Noria software. Siden vi da har utviklet forretningen til å ha et fast utviklingsteam er vi nødt til å flytte på oss, siden vi blir fler og fler. Hvis vi bare hadde vært konsulenter ville vi gjerne sittet videre på Fintech Hub på Media City.

Hvordan føler du Fintech Hub har vært med på skape verdi for deres selskap?

Vi har elsket å være en del av Fintech Huben! Og det er veldig viktig å si at vi er fortsatt klyngemedlem, selv om vi ikke skal sitte på Huben. Miljøet rundt Finance Innovation er veldig viktig for oss videre. Huben var et fantastisk viktig sted for oss å komme inn, da det kun var meg og Fredrik. I starten her retter vi en stor takk til Huben for at vi ble kjent med viktige, og riktige aktører. I tillegg "hostes" også en rekke arrangementer og faglunsjer på etasjen der potensielle kunder befinner seg, så det har gitt oss en fin mulighet til å være der de riktige menneskene befinner seg.

Dere har vært i rask vekst, hvilke faktorer har vært viktige for det?

Jeg liker jo å konkurrere, hehe! Men jeg liker ikke å ta meg vann over hodet. Når vi startet var det midt i pandemien. Det var galskap å starte et nytt konsnlenthus midt i denne. Men det vi har sett er at veldig mange har det «sånn passe» på arbeidsplassene sine. Derfor har det vært veldig viktig for meg at mine ansatte skal føle seg sett og at de blir tatt på alvor. Vi har jobbet med kultur fra dag én! Vi har hatt trivselsleder helt fra vi var 5 ansatte. Så jeg tror det som har vært unikt for oss, og som har gjort at folk trives hos oss er at de ansatte merker at vi er oppriktig glad i de! Det er litt sånn «Do You Know Your People & Do You Love Them?»

Hva anser du som deres største sukesshistorie så langt?

Jeg tror faktisk jeg må si at vi bare har hatt én oppsigelse i løpet av disse tre årene! Det er noe med å beholde folk, det ser i alle fall jeg på som en suksesshistorie. Mer sånn forretningsmessig så vil jeg trekke frem det at vi har klart å få rammeavtaler hos store kunder.

Hvis dere skal dele noen tips og triks til andre oppstartsselskap der ute, hva er deres tre beste tips?

  1. Jobb mye!
  2. Være overalt og si JA til alt i starten!
  3. Deretter sett grenser, hva er viktig og hva skal prioriteres?

Jeg har lyst til å legge til et fjerde tips også, og det er at ingenting gjør seg selv.

Hva er veien videre? Og hvor er Noria om 3-5 år fra nå?

Det er veldig spennende å tenke på. Jeg tror at vi kommer til å vokse i begge leirene, både inhouse og konsulent-teamet. Men vi fokuserer videre på mer organisk vekst. Vi vil ha kvalitet i alle ledd, og har nå tatt pause på ansettelser for å opprettholde den gode kulturen her hos oss. Hvis man plutselig får veldig mange nye kan det fort oppstå subkulturer. Nå er det veldig kontrollert vekst, sånn jeg ser det.

Hvis du vil lese mer om Noria, trykk her!

Dersom du er interessert i kontroplass på Fintech Huben på Media City, kontakt hub@financeinnovation.no