Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

Fellesbilde2019 16x9

Kantega blir en del av NCE Finance Innovation

Det Trondheims- og Oslo-baserte IT-selskapet Kantega hjelper NCE Finance Innovation å satse mot Midt-Norge.

Kantega ble startet i 2003 i Oslo og Trondheim, og har i dag kontor i tre byer og om lag 180 ansatte. Det som gjør selskapet helt unikt er imidlertid eierskapsmodellen: Kantega er 100 % ansatteid.

- Alle ansatte i selskapet har samme eierandel, enten de jobber i kantinen eller er CEO, sier Camilla Wadseth.

Camilla er COO i Kantega, og har vært i selskapet siden 2011. I en tid der utviklere er sårt etterspurt og turnover i bransjen er på nesten 20 % mener Kantega de har funnet oppskriften for å beholde ansatte, og har selv en turnover på 5 %.

- Det blir mer enn en jobb når du er med på eiersiden, og gir den ekstra motivasjonen til å gjøre en forskjell.

Vil ha samfunnsnytte

Finansavisen kunne forrige måned melde om at da selskapet delte ut 43 millioner i utbytte for 2020, ble det 320 000 kr på hver. Wadseth legger ikke skjul på at utbytte blir godt mottatt i organisasjonen, men fremhever en meningsfull arbeidsdag som vel så viktig.

- Vi er opptatt av at jobben vår skal ha en samfunnsnytte, som er grunnen til at vi har et sterkt fokus på for eksempel Anti-hvitvask-arbeid.

Sammen med Strise, SpareBank 1 SMN og NCE Finance Innovation planlegger Kantega derfor et arrangement om AML onsdag 24. november. Arrangementet er gratis, og Wadseth ønsker med det å sette fingeren på compliance-jaget norske finansinstitusjoner er utsatt for.

- Compliance-arbeid tar så mye tid at man må spørre seg om bankene har tid til å stoppe hvitvasking, eller kun har tid til å møte tidsfrister.

Ønsket om å være samfunnsnyttig sitter i ryggmargen til bedriftskulturen, og eierskapsmodellen har ført til at Kantega ikke tar på seg oppdrag i enkelte sektorer. For at ansatte skal kunne jobbe med meningsfulle prosjekter sier Wadseth at Kantega har hatt en klar strategi om å styre unna visse bransjer.

- Vi har sagt nei til prosjekter som vi ikke mener er samfunnsnyttige, sier Wadseth.

Camilla Wadseth er Leder/COO Trondheim i Kantega, og ser frem til å knyte selskapet nærmere innovasjonsmiljøet i NCE Finance Innovation.

Styrke innovasjon

På spørsmål om hvorfor Kantega har valgt å bli en del av NCE Finance Innovation er Wadseth tydelig.

- Vi ønsker å lage innovative løsninger for og mellom banker, og da er det naturlig å knytte seg til innovasjonsmiljøet.

Kantega har jobbet mot bank/finans-sektoren siden 2003, og hadde SpareBank 1-alliansen som sin første kunde. Gjennom årene har de bygget sterk domenekunnskap, og ønsker nå å øke synligheten innenfor bank og finans.

Satsning mot Midt-Norge

Kantega er i rekken av flere nye medlemmer i NCE Finance Innovation med base i og rundt Trondheim. For Atle Sivertsen, CEO i NCE Finance Innovation, er det selvsagt at klyngen skal være mer til stede i Midt-Norge.

- Vi er en landsdekkende FinTech-klynge, så det er naturlig at vi er til stede i teknologihovedstaten. Vi har vært mye i Trondheim før COVID, og nå ønsker vi å gjenoppta tilstedeværelsen med økt styrke. Da er det avgjørende med sterke samarbeidspartnere som Kantega, sier Atle Sivertsen.


Om Kantega:
https://www.kantega.no