Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

Craft header

AML: Jakter vi compliance, og ikke skurker?

24. November, 14:00 - 18:00
DIGS, Krambugata 2, 7011 Trondheim

Bank- og finansnæringen har blitt utnevnt til samfunnets førstelinjeforsvar mot hvitvasking av penger. Står et stadig mer komplisert regelverk i veien for formålet: å forhindre økonomisk kriminalitet?

Kapasitet: 50 deltakere


Program

14:00: Dørene åpner, lett matservering

14:30: Innledere:

  1. Lars Ellingsen deler innsikt om anti-hvitvaskingsarbeid, skaffet til veie gjennom intervjuer og observasjoner fra over 40 organisasjoner innen bank, finans, forsikring, eiendom, tjenestetilbydere og offentlige virksomheter.
  2. Magnus Johannessen (info kommer).
  3. Know Your Customer, hvert steg i reisen: Sigve Søråsen forteller om hvordan de putter tilknyttede innsikter i hendene på beslutningstakere.
  4. Kjemper vi mot hvitvasking, eller kjemper vi mot vindmøller?
    Hvilke utfordringer møter en bank i det praktiske arbeidet mot hvitvasking og terrorfinansiering? Endre Jo Reite deler sine betraktninger.

15:10: Pause, baren åpner

15:40: Panelsamtale

16:20: Mingling etter panelsamtale

Foredragsholdere /

1 Endre Jo Reite BN Bank Foto Geir Mogen 2

Endre Jo Reite

Endre Jo Reite er direktør personmarked og hvitvaskingsansvarlig i BN Bank ASA. Han har de siste åtte årene blant annet jobbet med problemstillinger knyttet til oppfølging av svindler og arbeidet mot hvitvasking. Reite tar også en doktorgrad i økonomi ved NTNU på problemstillinger knyttet til risiko i banker og forbrukeratferd.
Lars Ellingsen

Lars Ellingsen

Lars Ellingsen er sjefskonsulent i Kantega. Han har 20 års erfaring fra bank og finans innen sikkerhetsløsninger, integrasjon, automatisering, saksbehandlings- og selvbetjeningsløsninger, Single Sign-on og tilgangsstyring. Har det siste året jobbet med antihvitvasking og antisvindel.
Magnus Johannesen

Magnus Johannesen, NHH

Magnus Johannesen er doktorgradsstudent ved Norges Handelshøyskole og CFO i Rexir Investments. Han har tidligere jobbet i McKinsey & Company, hvor han bisto globale banker med risiko- og compliance-problemer. Han er spesialisert innen regulatorisk strategi, internkontroll og anti-hvitvask.
RAW8637 2020 04 28 kl 12 35 07 c Andreas Turau Strise Portretter til E24 Sigve 6000 x 4000 V5

Sigve Søråsen

Sigve Søråsen er co-founder og Chief Product Officer i Strise. Fra sin første AI-startup tilbake i 2004 har Sigve Søråsen fokusert på å forstå brukerbehov og bygge etterspurte digitale produkter. I tillegg til å bygge sitt eget selskap har Sigve brukt flere år på å lage corporate startups i Schibsted, E24.no og musikkstreamingtjenesten Tidal med flere.

Other events