Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

PS Dnews2 750x

Årets julegavetips fra klyngen: PSD2

Nå kommer det mange norske bankkunder har etterspurt: en oversikt over alle bankkonti på ett sted. Sparebanken Vest, Sparebanken Sogn og Fjordane og Sbanken er først ute i Norge med å tilby tjenesten.

De aller fleste nordmenn er kunde hos minst to banker som betyr at man må logge seg på hver enkel bank-platform for å få en oversikt. Nå får du opp saldo på tvers av de ulike bankene i én og samme app.

Fordelen for kundene er at de kan ha lønnskonto i en bank, sparing i en annen, felles feriekonto med sin kjære i en tredje og mulighet til å se saldo på tvers i bank-appen de selv ønsker. 

Denne nye løsningen, er resultat av et tverrfaglig samarbeid i fintech-klyngen NCE Finance Innovation hvor medlemmene Sparebanken Vest, Sbanken og Sparebanken Sogn og Fjordane nå gir kundene sine denne muligheten ett helt år før EU-direktivet PSD2 trer i kraft.  
 
Klyngemedlem Evry har bidratt til at løsningen har blitt teknisk god og sikker, mens PwC har bidratt med juridiske vurderinger, avtaleverk og varsling til myndighetene.  

Ifølge en undersøkelse utført av Finans Norge, ønsker over halvparten av norske forbrukere dette tilbudet.  

– Norske kunder har større tillit til banker enn til Facebook, sier Atle Sivertsen daglig leder i NCE Finance Innovation. 

Samarbeid – den nye konkurransekraften 
Den innovative bankløsningen er resultat av unikt samarbeid mellom konkurrenter.  

– Samarbeidet i klyngen er basert på lange tradisjoner, samt tilliten medlemmene i NCE Finance Innovation har til hverandre, sier Sivertsen. Dette prosjektet har siden starten hatt et ønske om å lykkes med en smal pilot for så å invitere alle banker på tvers av Norge til å koble seg på slik at norske kunder kan få samlet oversikt over konti helt uavhengig av hvilke banker de er kunde hos og hvilken app de liker best. 

- Vi inviterer nå inn alle banker til å ta del i denne utviklingen til kundenes beste. Klyngen bistår gjerne til at løsningene blir basert på den trygge plattformen som piloten er basert på, både juridisk, teknisk og sikkerhetsmessig, sier Simen Armond, prosjektleder NCE Finance Innovation


Les mer her: