Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

Rea Parashar foto AM12

Rea Parashar blir ny daglig leder av NCE Finance Innovation

Styret i NCE Finance Innovation har hele tiden hatt en klar kandidat i sikte for å overta rollen som klyngeleder. Nå er det bekreftet at tidligere nestleder, Rea Parashar, har takket ja til stillingen som daglig leder for fintechklyngen.

Rea Parashar har vært en viktig del av klyngen siden oppstarten i 2018 og har fungert som nestleder og COO siden 2022. I denne rollen har hun bidratt til å styrke NCE Finance Innovations posisjon som en ledende aktør i finans- og fintechmiljøene, både i Norge og i Norden. Hun har et omfattende og internasjonalt nettverk i bransjen og en dyp innsikt i utviklingen i fintech-sektoren.

Rea tok sin utdannelse ved det prestisjetunge London School of Economics (LSE). Før hun startet klyngekarrieren, arbeidet hun med oppstartsselskap i London, jobbet ved den norske ambassaden i London og i Innovasjon Norge – erfaring som blir svært verdifull i klyngens neste fase som én av to klynger på toppnivå i Innovasjon Norges reviderte klyngeprogram. I løpet av sin tid i klyngen har hun også deltatt som medlem i regjeringens lovutvalg for Finanstilsynsloven.


Foto: Anna K. Myhrvold

Stor tillit blant medlemmene

«Styret i NCE Finance Innovation er svært fornøyd med at Rea tar over som daglig leder. Nå som klyngen har nådd det øverste nivået av klyngefinansiering hos Innovasjon Norge, er det ekstra viktig å opprettholde kontinuitet i ledelsen. Rea har dyp kjennskap til klyngens historie og aktører, og hun nyter stor tillit blant medlemmene. Vi er trygge på at hun vil lede klyngen på en fremragende måte.»

Anders Skjævestad, styreleder

«Det er en stor tillitserklæring fra styret at de har vært så tydelige på at de ønsker meg i denne rollen. Vi har satt ambisiøse mål for den neste 3-årsperioden og jeg ser frem til å samarbeide med den meget kompetente klyngeadministrasjonen, styret og medlemmene våre for å nå disse og sikre at NCE Finance Innovation befester sin posisjon som et kraftsentrum i norsk og nordisk fintech.»

Rea Parashar, daglig leder i NCE Finance Innovation


Fra venstre: Avtroppende klyngeleder, Bent Gjendem, statssekretær Vegard Wennesland og Rea Parashar under klyngeutdelingen i oktober 2024.

Foto: Anna K. Myhrvold

Fortsetter sitt engasjement i klyngen

Bent Gjendem vil fortsette som en ressurs i klyngen ut året, med fokus på konkrete oppgaver, særlig relatert til Norway Fintech Festival neste år. Etter denne perioden vil han fortsatt være en viktig del av klyngemiljøet og vil bygge opp sin nye banksatsing, Heder Bank, fra klyngens lokaler i Bergen, Fintech HUB.

«Rea er et åpenbart valg som ny klyngeleder. Jeg vet at hun vil gjøre en fantastisk jobb i denne rollen. Hun har en unik evne til å se muligheter og løfte andre – noe medlemmene i NCE Finance Innovation vil nyte godt av. Selv vil jeg fortsette å heie fra sidelinjen, både på Rea og klyngen. Min gjenværende tid vil bli brukt på å jobbe med partnerskap og foredragsholdere til Norway Fintech Festival, som går av stabelen i april neste år og blir ett av høydepunktene for 2025.»

– Bent Gjendem, tidligere klyngeleder og nå CEO i Heder Bank


Spørsmål kan rettes til:

Anders Skjævestad

Styreleder, NCE Finance Innovation

E-post: anders.skjevestad@dnb.no

Tlf: 934 07 403