Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

IMG 4496

Ildsjel i NCE Finance Innovation tar over som klyngeleder

Fintech-klyngen NCE Finance Innovation har i dag 100 medlemsbedrifter fordelt blant de største byene i landet, og omfatter alt fra oppstartsbedrifter til akademia og etablerte finansaktører. Nå er organisasjonen klar for å gå over i en ny fase, og tar inn Bent Gjendem som ny klyngeleder.

Gjendem er tidligere leder for kundeopplevelser i Sbanken (Skandiabanken) og gründer av Monobank. Han har også vært sentral i etableringen og utviklingen av klyngen siden oppstart i 2017, og har erfaring fra både finans, teknologi og entreprenørskap.

- Vi er svært fornøyde med at Bent har takket ja til å bli den neste klyngelederen i NCE Finance Innovation. Han var blant ildsjelene som stiftet klyngen i sin tid, og kjenner organisasjonen godt. Bent har bred erfaring fra finansbransjen og er en inspirerende og inkluderende leder, sier styreleder Bjørg Marit Eknes.

- NCE Finance Innovation har klart å skape et unikt miljø for samarbeid og åpenhet mellom medlemsbedrifter som i flere tilfeller også er konkurrenter, og jeg ser frem til å ta fatt på arbeidet med å videreutvikle dette, forteller påtroppende klyngeleder, Bent Gjendem.

Gjendem har lenge jobbet tett med klyngeadministrasjonen, og vært en viktig ressurs og samarbeidspartner, både som CEO i Monobank (senere BraBank og nå Lea bank), med-gründer av fintechselskapet Namur og styreleder i Spense AS. Han har god kjennskap til klyngens arbeid, og er nå klar for å videreutvikle organisasjonens strategi og posisjon som den sentrale fintech-aktøren i Norge.

- Jeg ser frem til å bygge videre på det solide fundamentet som er lagt av teamet i NCE Finance Innovation. Klyngen er allerede godt i gang med å utforske flere sentrale områder som bærekraft, embedded finance, og antihvitvask. Fremover tror jeg det blir viktig å identifisere initiativ som utnytter klyngens unike forutsetninger for å levere verdi innenfor disse områdene, sier Gjendem.


Bent Gjendem vil formelt inntre i rollen 1.august 2022.


Kontaktpersoner:

Bjørg Marit Eknes, styreleder, bjorg.eknes@nhh.no / 952 65 875
Bent Gjendem, bent@financeinnovation.no / 996 11 996