Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

Checkin banner 2

HACKATHON - Visualiser det gode vi gjør!

08 APR - 09 APR
Fintech Hub Media City Bergen

Sammen med Highsoft inviterer NCE Finance Innovation studenter i Bergensområdet til et todagers hackathon, hvor fokuset denne gangen er å lage et dashbord hvor man på selskapsnivå visualiserer bidrag til veldedige formål og organisasjoner.

Under hackathonet vil du bli bedre kjent med datavisualiseringsverktøyet Highcharts, og tilhørende ressurser som det nye AI-verktøyet Highcharts GPT.

Du vil også få muligheten til å møte og jobbe med andre kreative studenter med interesse for datavisualisering og utvikling, samt de ansatte i Highsoft som har ansvaret for hackathon-oppgaven.

Om Gi Gaven Videre

Gi Gave Videre er et initiativ startet av Aksel og Kari Mjøs, hvor formålet er å skape meningsfylte gaver på en bærekraftig måte. Selskaper som bruker denne løsningen vil kunne dele ut gavekort til ansatte, og det er de ansatte selv som velger hvilket formål pengene skal gå til. Fokuset i dette hackathonet vil altså være å finne gode løsninger på hvordan man som selskap kan visualisere bidragene fra sine ansatte til Gi Gaven Videre på en effektiv måte.


Om Highsoft
Highsoft er selskapet bak Highcharts, et JavaScript-basert bibliotek som brukes av utviklere over hele verden for å lage datavisualisering på nettet. Ser du en interaktiv graf på en nettside, er det stor sannsynlighet for at det er nettopp Highcharts som jobber i bakgrunnen.


Selskapet startet sin reise i bygden Vik i Sogn i 2009, med en enkel visjon for øyet: å gjøre det enkelt for alle å visualisere data på nettet. Siden den gang har selskapet vokst til å bli en verdensledende leverandør innen datavisualisering, med over 40 ansatte og 80 av verdens 100 største selskaper på kundelisten. I tillegg til hovedkontoret i Vik, har selskapet i dag kontorer både i Bergen og Oslo, og et support-team av utviklere basert i Polen.Løsningen vil fokusere på følgende

  1. Gi et oversiktsbilde av selskapets og de ansattes bidrag til ulike formål og/eller ideelle organisasjoner knyttet til Gi Gaven videre
  2. Inkludere effektive metoder for at selskaper og deres ansatte vil ønske å fortsette med å bruke Gi Gaven Videre
  3. Dynamikk og interaktivitet for brukeren (selskap som helhet eller enkeltansatt)Hvem er dette for?
Hackathonet er hovedsakelig rettet mot studenter innen økonomi og tech/utvikling etc.

Du må ikke ha forkunnskaper innen koding, men det kan være en fordel.


Highsoft stiller med:
Utviklere som vil gi oversikt over Highcharts kode-ressurser, API, dokumentasjon m.m.


Studenter stiller med:

Egen laptop


Program dag 1, 08.04

  • 16:00: Velkomst, sosialt og pizza
  • 16:15 Intro til Gi Gaven Videre med Aksel Mjøs
  • 16:45 Intro med Highsoft
  • 17:15: Hackathon
  • 20:00: Slutt


Program dag 2, 09.04

  • 16:00: Litt sosialt og pizza, deretter hacker vi videre!
  • 20:00: Slutt


Premiering:

På slutten av dag 2 vil juryen fra Highsoft og NCE Finance Innovation nominere 3 løsninger som vil få anledning til å presentere sine løsninger under NFF Young, 16.april.

Under NFF Young vil juryen og studentene i salen stemme på sin favoritt.

Vinneren kåres og kommer opp på scenen for å motta prisen: konsertbilletter til vinnere for NFF MAGIC MOMENT.

Other events